سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انجمن فلزات و محصولات ریخته گری

فلزات غیر آهنی کدامند

    نظر

معرفی فلزات غیر آهنی

 فلزات غیر آهنی به طور کلی تمامی فلزات خالصی هستند  که در آن ها آهن وجود ندارد. فلزات رنگین ،  فلز آهن و آلیاژ های ساخته شده با کمک آن امروزه به بخش عمده و قابل توجهی از صنعت دنیا دست پیدا کرده اند. اما فلزات آهنی نیز دارای جایگاه خاص و ویژه ای در صنایع مختلف بوده و زندگی انسان های بدون این فلزات به طور کامل مختل خواهد شد.

بررسی فلزات غیر آهنی

در هنگام بررسی فلزات غیر آهنی با ویژگی های چشمگیری رو به رو می شوید. این ویژگی ها سبب می شوند تا فلزات غیر آهنی با پیشرفت تکنولوژی و تولید آلیاژ های مختلف همچنان در لیست پرکاربردترین مواد اولیه صنعتی بمانند. برای مثال قراضه های فلزات غیر آهنی به راحتی بازیافت شده و مجددا به چرخه تولید باز می گردند. در حالی که این ویژگی در فلزات آهنی دیده نمی شود و بازیافت فلزات آهنی و آلیاژهای آنها بسیار سخت تر می باشد.

در بین فلزات آهنی شما می توانید تنوع بسیار بالا و چشمگیری مشاهده کنید که این تنوع یکی از اصلی ترین ویژگی های آن ها می باشد. برای مثال شما می توانید فلزات بسیار سنگین و با چگالی بالا مثل سرب و فلزات سبکی مثل آلومینیوم را در بین این عناصر مشاهده فرمایید.

کاربرد فلزات غیر آهنی

 فلزات آهنی دارای تنوع بسیار بالا و قابل توجهی می باشند. این تنوع بالا در ویژگی ها فیزیکی و شیمیایی عناصر غیر آهنی نیز دیده می شود. لازم به ذکر است که کاربرد فلزات آهنی، غیر آهنی و سایر مواد اولیه صنعتی وابسته به ویژگی های شیمیایی و فیزیکی ان ها می باشد. با توجه به نکات فوق به این نتیجه میرسیم که فلزات غیر آهنی دارای کاربرد های بسیار متعدد و مختلفی می باشند. از مهم ترین کاربرد های این محصولات می توان تولید خودرو، تولید تجهیزات برقی، تولید کالا های دیجیتال، تولید آلیاژ های مختلف، ریخته گری، تولید باتری های کاتدی و … اشاره کرد.

خصوصیات فلزات غیر آهنی

زمانی که نام فلزات غیر آهنی در میان می آید شما با طیف گسترده ای ویژگی ها و خصوصیت ها مواجه می شوید. ما در این بخش از مقاله شما را با تعدادی از مهم ترین خصوصیات این مواد آشنا کرده و در ادامه به بررسی ویژگی های آنها خواهیم پرداخت. از مهم ترین خصوصیت فلزات آهنی می توان به مقاومت در برابر خوردگی اشاره کرد. اغلب فلزات آهنی مثل طلا، مقاومت بسیار قابل توجهی از خود در مقابل خوردگی به نمایش می گذارند.

فرآیند اکسیداسیون توسط اکسیژن توسط زنگ زدن فلز و به مرور زمان خورده شدن آن می شود. این فرایند به طور سالانه بسیاری از تجهیزات و تاسیسات آهنی را تحت تاثیر قرار داده و آن ها را از بین می برد. به همین دلیل خصوصیت مقاوم بودن در برابر خوردگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. خصوصیت فوق سبب شده است که از فلزات غیر آهنی و ترکیبات آن ها برای روکش کردن تجهیزات و تاسیسات مهم استفاده شود.

ویژگی های فلزات غیر آهنی

از مهم ترین ویژگی های فلزات غیر آهنی می توان به قابلیت ماشین کاری و شکل پذیری اغلب آن ها اشاره کرد. برای مثال عنصر طلا یکی از شکل پذیر ترین فلزات موجود در طبیعت می باشد که امروزه در صنعت تولید جواهرات نیز مورد استفاده قرار می گیرد. قدرت شکل پذیری و چکش خواری این فلز به قدری بالا می باشد که شما با میزان بسیار اندکی از طلا می توانید زنجیر ها و … بسیار بلندی را تولید نمایید.

از دیگر ویژگی های برخی از فلزات غیر آهنی می توان به قدرت واکنش پذیری اندک آن ها اشاره کرد. برخی از این فلزات به ندرت و یا به سختی با اکسیژن واکنش می دهند. به همین منظور امروزه از این فلزات برای تولید تجهیزات پزشکی که در بدن انسان به کار می روند، استفاده می شود.