معرفی تعدادی از کاربردی ترین فلزات رنگین
فلزات رنگین ( Non-ferrous metals ) دارای کاربرد های بسیار وسیع و گسترده ای می باشند. فلزات رنگین که شامل کلسیم متال ، مس، روی، نیکل، برنج، سرب، قلع و … می شود در صنایع مختلف و مصارف مربوط به بخش عمومی استفاده می شوند. کاربرد فلزات رنگین ( Non-ferrous metals ) وابسته به نوع فلزی است که انتخاب می کنید.
به عنوان مثال از عنصر مس به عنوان یکی از پرکاربرد ترین عضو خانواده فلزات رنگین یاد می شود که در بخش های صنایع مختلف مثل کارخانه های تولید سیم برق، درب و پنجره و … استفاده می شود. حتی امروزه برای ساخت برخی از قطعات کالا های دیجیتال نیز از این فلز استفاده می شود.
آلومینیوم
آلومینیوم یکی از پرکاربرد ترین و مشهور ترین فلزات رنگین می باشد که امروزه به یکی از پر مصرف ترین عناصر دنیا نیز تبدیل شده است. این عنصر به علت برخورداری از ویژگی های خاص فیزیکی و شیمیایی، جایگاه ویژه ای در صنایع مختلف پیدا کرده است.
به طور کلی شما نمی توانید تمام کارخانه ها، صنایع و مکان هایی که از این فلز استفاده می کنند را نام ببرید زیرا در حال حاضر این عنصر به کالا های دیجیتال، تجهیزات ساختمانی، تجهیزات صنعتی، صنعت خودروسازی، تجهیزات موجود در هواپیما و کشتی ها، وسایل تزئینی و … نفوذ پیدا کرده است و در اغلب کالا های مورد استفاده مردم وجود دارد.
در حال حاضر فلز آلومینیوم با بسیاری از فلزات آهنی و سایر فلزات رنگین ( Non-ferrous metals ) ترکیب می شود و آلیاژ ها، فرو آلیاژ ها و آمیژان های مختلفی تولید میشود.
روی
فلز روی یکی دیگر از فلزات رنگین ( Non-ferrous metals ) پرکاربرد می باشد که از دیرباز مورد استقبال اقوام و جوامع مختلف قرار می گرفته است.
این فلز نیز مانند آلومینیوم دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردی می باشد. به عنوان مثال عنصر روی دارای جنسیس ترد و شکننده می باشد اما در عین حال مقاومت بسیار قابل توجهی در برابر سایش و زنگ زدگی دارد. امروزه از این عنصر فلزی در ساخت آلیاژهای مختلف، ورق های گالوانیزه و … استفاده می شود.
سرب
عنصر سرب یکی از مهم ترین اعضای خانواده فلزات رنگین ( Non-ferrous metals ) می باشد. این عنصر دارای درجه انبساط طولی بسیار قابل توجهی می باشد و مقاومت زیادی در برابر اکسید شدن و زنگ زدن، از خود به نمایش نمیگذارد. امروزه فلز سرب را در دسته فلزات نرم قرار می دهند و از آن برای تولید سقف های کاذب، لوله های ساختمانی، تزئین اماکن مختلف و … استفاده می شود.
از سایر فلزات رنگین ( Non-ferrous metals ) مثل نیکل،منیزیم ، منگنز ، مس و … نیز در صنایع مختلفی استفاده می شود. به عنوان مثال از فلز مثل در صنایع الکترونیک، برق، کالا های دیجیتال، تولید فروآلیاژ ها و آلیاژ ها و … استفاده می شود. به طور کلی تمامی این گروه از فلزات نیز مانند فلزات آهنی بسیار پرکاربرد بوده و از جایگاه ویژه ای در بین تولید کنندگان عرصه های مختلف برخوردار می باشند.
فروش فلزات رنگین
قیمت و فروش فلزات رنگین مانند بسیاری از مواد فلزی دیگر مثل آمیژان ها، فرو آلیاژ ها … وابسته به عوامل مختلفی می باشد که در برخی موارد این عوامل مشترک و در برخی هم متفاوت می باشد. به عنوان مثال فلزات رنگین شبیه آمیژان ها یا فروآلیاژ ها نبوده و از ترکیب چند عنصر مختلف ساخته نشده اند.
در نتیجه درصد عناصر به کار رفته در آن ها تاثیری بر روی قیمت نهایی محصول نداشته و قیمت فلزات رنگین اغلب به عواملی مثل درصد خلوص عنصر مدنظر، عدم وجود وجود ناخالصی های تاثیر گذار بر روی فرایندهای ذوب و …، کیفیت، نوسانات نرخ ارز، کارخانه تولید کننده فلزات رنگین و … بستگی دارد. در حال حاضر برخی از فلزات رنگین برای جبران کمبود نیاز صنایع مختلف به داخل کشور وارد می شوند که نوسانات نرخ ارز بیشترین تاثیر را بر روی قیمت این دسته از فلزات رنگین دارد.
جهت بررسی تکمیلی به وبسایت آریا متال مراجعه کنید.
https://aria-metal.com/non-ferrous-metals/