انواع فرو کروم
آشنایی با فرو کروم
فرو کروم ها یک افزودنی آلیاژی می باشند که کاربرد بسیار گسترده ای در صنعت تولید فولاد دارند. این محصول با درصد های وزنی مختلفی از کروم تولید می شود. به عبارت بهتر شما می توانید بین 50 الی 70 درصد کروم را در انواع فرو کروم های موجود در بازار ( فرو کروم کم کربن ، متوسط و پر کربن ) مشاهده فرمایید. این ماده صنعتی با نام FeCr شناخته می شود. برای تولید این محصول از کوره های قوس الکتریکی استفاده می شود و فرآیند ساخت آن ها نسبتا پیچیده می باشد. در ادامه شما را با عوامل موثر بر روی قیمت تولیدکنندگان، نحوه خرید، فروش و سایر نکات مهم مرتبط با این ماده آشنا خواهیم کرد.
کاربرد های انواع فرو کروم
فرو کروم ها بی شک یکی از کاربردی ترین افزودنی های آلیاژی می باشند که در صنایع گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. از مهم ترین صنایعی که از این ماده استفاده می کنند می توان به صنایع تولید مواد شیمیایی، برنزه سازی، تولید فولاد، تولید قطعات صنعتی مختلف، تولید چدن و … اشاره کرد. اهمیت استفاده از این ماده صنعتی در سال های اخیر به افزایش چشمگیری روبرو شده است. زیرا از انواع فرو کروم برای تولید فولاد ضد زنگ استفاده می شود و این نوع فولاد ها امروزه جزو کاربردی ترین آلیاژ های دنیا می باشد.
فرو کروم مانند بسیاری از آمیژان ها، فرو آلیاژ ها و … دارای انواع مختلفی می باشد. این ماده اولیه صنعتی را بر اساس درصد کربن موجود در آن به عنوان مختلفی تقسیم بندی می کنند که هر یک از آنها دارای کاربرد ها، خواص، ویژگی ها و … مختلفی می باشند. در ادامه شما را با انواع این مواد آشنا خواهیم کرد.
1- کم کربن
FeCr کم کربن حاوی بیشترین درصد وزنی از عنصر کروم می باشد. این ماده از کمترین میزان کربن در بین تمام گرید های مختلف فرو کروم برخوردار می باشد و بخش عمده ی آن با عناصر دیگر پر شده است. FeCr کم کربن می تواند تاثیر بسیار چشمگیری بر روی خواص فولاد بگذارد. به همین دلیل واحد های صنعتی تولید کننده فولاد جزو اصلی ترین مشتریان فرو کروم کم کربن می باشند. لازم به ذکر است که علاوه بر تولیدکنندگان فولاد، صنایع دیگری مثل تولید مواد شیمیایی، جوشکاری، ریخته گری و … نیز از این ماده استفاده می کنند.
2- کربن متوسط
FeCr با کربن متوسط دومین نو از انواع فرو کروم های موجود در بازار می باشد. این نوع محصولات دارای کربن بیشتری نسبت به نوع اول می باشند و به نسبت میزان عنصر کربن و سایر عناصر فرعی آن ها نیز کاهش پیدا کرده است. این نوع محصولات نیز از نظر کاربرد شباهت نسبتا قابل توجهی به نوع کم کربن دارند. با این تفاوت که میزان اثر گذاری و بازدهی آن ها به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. در نتیجه اگر به دنبال ساخت تجهیزات فولادی و … با کیفیت بالا هستید بهتر است که به سراغ FeCr کم کربن بروید که قدرت تاثیرگذاری بیشتری نسبت به این گرید دارد.
3- پر کربن
فرو کروم پر کربن در کوره های الکتریکی همراه با کک تولید می شوند و حاوی درصد وزنی قابل توجهی عنصر کربن می باشند. این مواد نیز برای تولید فولاد ضد زنگ به کار گرفته می شوند و بیشترین میزان مصرف آن ها در صنعت تولید فولاد است. از دیگر کاربرد های FeCr پر کربن می توان به تولید الکترولیت های مختلف از جمله لوله ای، صفحات مقاوم به سایش و خوردگی، تولید انواع ابزارآلات و قطعات صنعتی و … اشاره کرد. ادامه شما را تولید کنندگان و نحوه قیمت گذاری انواع گرید های مختلف FeCr آشنا خواهیم کرد.
تولید کننده انواع فرو کروم
امروزه برند های داخلی متعددی به عنوان تولید کننده FeCr در داخل کشور فعالیت می کنند. از مهم ترین تولید کنندگان داخلی فعال در این عرصه می توان به کارخانه تولید کرمان، سمنان و سبزوار اشاره کرد. در حال حاضر اغلب کمپانی های فعال در این عرصه از روش کربوترمیک برای تولید این ماده صنعتی استفاده می کنند. همچنین لازم به ذکر است که محصولات تولید شده توسط کمپانی های داخلی قابلیت رقابت با محصولات وارداتی را دارند. توجه داشته باشید که شما می توانید از محصولات چینی، روسی و … دیگری که به عنوان وارد کننده انواع فرو کروم در داخل کشور فعالیت می کنند نیز استفاده نمایید.